Logo Economo

Termeni și condiții de utilizare

Folosirea Site-ului www.economo.ro în vederea vizualizării sau achiziționării de produse și servicii oferite de Intermediar, implica acceptarea in totalitate si neconditionata a Termenilor si Conditiilor de mai jos.

Termeni și condiții de utilizare

Folosireaa Site-ului www.economo.ro în vederea vizualizării sau achiziționării de produse și servicii oferite de Intermediar, implica acceptarea in totalitate si neconditionata a termenilor si conditiilor de utilizare („Termeni și Condiții”) de mai jos.

I.      DEFINIȚII ȘI TERMENI

1.      În cuprinsul acestor Termeni și Condiții, termenii cu majuscule au următoarele semnificații: 

economo.ro - este denumirea comerciala a site-ului de intermediere de credite, intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV administrat în România, în ce privește intermedierea în asigurări de către AGGREGATION INSURANCE ASISTENT ÎN BROKERAJ SRL, o societate cu răspundere limitată cu   sediul in Calea Floreasca nr.169A, Corp A, Etaj 4, Biroul 2083 RESCO-WORK 03 , Sector 1, 014459, București, România, înregistrată la Registrul Comertului sub nr. J40/19691/2021, cod unic de inregistrare 45207767 și în ce privește intermedierea de credite și celelalte servicii de către AGGREGATION TECHNOLOGIES SRL, o societate cu răspundere limitată cu sediul in Calea Floreasca nr.169A, Corp A, Etaj 4, Camera Aristotel, Biroul 2082 RESCO-WORK 07, Sector 1, 014459, București, România, înregistrată la Registrul Comertului sub nr. J40/15867/2021, cod unic de inregistrare 44900322

Economo - este o marcă de comerț aparținând companiei mamă a celor două societății menționate mai sus, fiind protejată internațional, cu drept de utilizare pentru companiile afiliate, așa cum sunt definite de Codul fiscal.

Intermediar - AGGREGATION INSURANCE ASISTENT ÎN BROKERAJ SRL al SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A. companie de brokeraj cu privire la serviciul de intermediere în asigurări,   și AGGREGATION TECHNOLOGIES SRL cu privire la serviciul de intermediere de credite și celelalte servicii furnizate pe Site, sau orice partener agreat.

Date de contact - informatii de contact pentru intermediar email contact@economo.ro

Furnizor - orice partener direct sau indirect furnizor de produse de asigurare, utilități sau telefonie – compania de brokeraj, societate de asigurare, utilități de gaz și energie sau servicii de comunicații  telefonie, fixă, mobilă, Internet și TV.

Entitate creditoare - persoană juridică autorizată să desfășoare activitate de creditare pe teritoriul României, fie în temeiul Ordonanței de urgență nr. 99/2006 privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului, fie în temeiul Legii nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare.

Client - persoana fizică sau juridică din România.

Cumparator - orice persoana fizică sau juridică care efectueaza o Comanda pe site-ul economo.ro și care agreează Termenii și Condițiile site-ului.

Site - domeniul www.economo.ro, subdomeniile acestuia și orice aplicații legate de acesta;

Comanda - un document electronic ce intervine ca formă de comunicare intre Furnizor si Cumparator efectuată prin Intermediar, prin care Cumparatorul transmite Furnizorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Produsele și Serviciile de pe Site.

Produs - orice produs sau serviciu ofertat pe Site și vândut prin Intermediar conform condițiilor comerciale afișate.

Contract - reprezinta contractul la distanta incheiat intre Furnizor si Cumparator prin Intermediar, fara prezenta fizica simultana a Furnizorului, Cumpărătorului sau a Intermediarului. 

Titlurile folosite în acești Termeni și Condiții sunt incluse numai pentru a face mai facilă parcurgerea acestora și nu se vor limita la, sau nu vor afecta în niciun fel conținutul efectiv al acestor Termeni și Condiții, fiind necesară parcurgerea cu atenție a întreg conținutului acestora înainte de utilizarea Site-ului.

II.    PREVEDERI PRIVIND SERVICIILE DE INTERMEDIERE ÎN ASIGURĂRI, UTILITĂȚI DE GAZ, ENERGIE, COMUNICAȚII ȘI TV

 

2.     Acceptarea Termenilor si Conditiilor

2.1.  Folosirea Site-ului www.economo.ro în vederea vizualizării sau achiziționării de produse și servicii oferite de Intermediar, implica acceptarea in totalitate si neconditionata a Termenilor si Conditiilor de mai jos.

2.2. Folosirea Site-ului www.economo.ro  si produsele furnizate de acesta sunt rezervate doar persoanelor care au implinit 18 ani. Prin acceptarea acestor Termeni și Condiții, Cumpărătorul confirmă că are cel puțin vârsta de 18 ani. Orice utilizare a Site-ului de către persoane care nu au vârsta de 18 ani împlinită este interzisă. Este responsabilitatea Cumpărătorului să se asigure că Site-ul nu este utilizat (pe contul său sau în altă modalitate) de utilizatori cu vârsta sub 18 ani.

2.3. Prin inregistrarea unei Comenzi pe www.economo.ro  Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care Intermediarul și Furnizorii acestuia isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.4. Cumpărătorul își asumă întreaga responsabilitate cu privire la corectitudinea datelor introduse în formularele de calcul a ofertării - asigurări, utilități, comunicații, Internet sau TV.

3.     Drepturile si obligatiile Intermediarului

3.1.  In contextul in care Intermediarul este doar un asistent în brokeraj în ce privește serviciile de intermediere în asigurări, si nu furnizor al produselor si serviciilor descrise, toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe Site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia, text, etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Intermediarului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare;

3.2. Notificarea trimisa catre  Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol informativ si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (prin e-mail); lansarea oricarei cereri de asigurare poate fi urmata si conditionata de solicitarea de catre Intermediar si transmiterea de catre Cumpărător, in orice forma agreata, a unor documente aferente bunului care va fi asigurat, conform metodologiei si procedurilor fiecarui asiguraror sau conform prevederilor legale in vigoare in domeniul asigurarilor.

3.3. Intermediarul sau Furnizorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii, fara a fi necesar acordul Cumparatorului.

3.4. In cazul in care un produs comandat de catre Cumparator nu poate fi furnizat de catre Furnizor, acesta din urma va informa Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea produsului sau serviciilor in termen de maxim 14 zile.

3.5. Intermediarul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, cu conditia unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, insa fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in oricare din urmatoarele cazuri:

3.5.1.  neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului sau a tranzactiei, in cazul platii online;

3.5.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri, in cazul platii online;

3.5.3.  datele furnizate de catre Cumparator pe Site sunt fie nereale, fie incomplete si/sau incorecte.

3.6. Informatiile prezentate pe Site-ul www.economo.ro au caracter informativ si pot fi modificate oricand de catre Intermediar, fara o anuntare prealabila.

4.     Drepturile si obligatiile Cumparatorului

4.1.  Cumpărătorul se obliga sa completeze formularele cu date corecte si conforme cu realitatea. Intermediarul nu poate fi facut responsabil sub nici o forma pentru eventuale pierderi si/sau neplaceri cauzate de furnizarea de catre Cumpărător a unor informatii incorecte sau incomplete.

4.2. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte urmatoarele:

4.2.1.  ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare si livrare sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii;

4.2.2. ca Intermediarul poate sa il contacteze prin orice mijloc disponibil, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului si verificarea/validarea unor informatii/date strict necesare in procesul de ofertare sau emitere polita.

4.3. Cumparatorul este obligat sa furnizeze date reale, exacte si complete asa cum sunt cerute in formularele de cerere oferta/comanda din Site si sa actualizeze datele atunci cand situatia o cere, pentru a fi reale, exacte si complete. In cazul in care Cumpărătorul furnizeaza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, Intermediarul isi rezerva dreptul de a refuza toate incercarile curente sau viitoare de folosire a serviciilor Site-ului.

5.     Politica de facturare si plati

5.1.  Conform legislatiei in vigoare, pentru politele de asigurare nu se emite factura, acestea reprezentand si documentul de plata.

5.2. Pentru celelalte produse sau servicii intermediate se vor emite facturi conform prevederilor legale.

5.3. Produsele ofertate de Intermediar pot fi comandate si platite prin una din urmatoarele metode, dupa caz: cu cardul online, ramburs (plata se face catre curierul care face livrarea) sau cu ordin de plata;

6.     Informații privind eventuale anulări sau modificări ale contractelor de asigurare

6.1.  Momentul incheierii contractului la distanta il constituie momentul confirmarii de catre Intermediar a acceptarii Comenzii transmise de Cumparator, si care trebuie sa coincida cu momentul platii serviciului contractat.

6.2. Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara a fi necesara invocarea vreunui motiv. In cazul contractelor la distanta care au ca obiect asigurarile de viata si contractele referitoare la operatiuni privind pensiile individuale, termenul in care consumatorul isi poate exercita dreptul de denuntare unilaterala este de 30 de zile calendaristice. Pentru denuntarea contractului, în cazul asigurărilor, Cumpărătorul trebuie sa se adreseze direct companiei de asigurari care a emis polița de asigurare.

6.3. Dreptul de denuntare unilaterala a contractului nu se aplica politelor de asigurare de calatorie si pentru bagaje sau altor polite de asigurare pe termen scurt cu o durata de cel mult o luna calendaristica.

6.4. Pentru vehiculele care se radiaza din circulatie sau pentru care asiguratul transmite dreptul de proprietate in perioada de asigurare, asiguratorul este obligat sa restituie asiguratului, la cererea scrisa a acestuia, insotita de documentele doveditoare, parte din prima de asigurare platita, numai in cazurile in care nu s-au platit sau nu se datoreaza despagubiri pentru evenimente produse in perioada de valabilitate a asigurarii si cu respectarea conditiilor generale de asigurare specifice companiei de asigurari la care a fost incheiata polita RCA.

6.5. Eventualele erori material inscrise in polita de asigurare vor fi corectate prin acte aditionale/suplimente de asigurare la polita emisa. Emiterea actelor aditionale se va face de catre societatea de asigurare emitenta a politei către care trebuie să vă îndreptați cererea.

III.  PREVEDERI PRIVIND SERVICIUL DE INTERMEDIERE DE CREDITE

7.     Aspecte preliminare. Descrierea serviciului de intermediere de credite

7.1.  Serviciul de intermediere de credite este oferit de AGGREGATION TECHNOLOGIES SRL și acesta deține calitatea de Intermediar în legătură cu acest serviciu. Intermediarul nu este o instituție de credit, o instituție financiară nebancară sau un consilier financiar. Scopul Site-ului este acela de a facilita accesarea unor oferte de credite de către persoane fizice care caută finanțare prin intermediul Site-ului și conectarea acestora cu Entitățile Creditoare interesate să își lărgească portofoliul de clienți și în acest scop să furnizeze o ofertă de credit.

7.2. Orice Client care dorește să utilizeze serviciile de intermediere credite poate să se înregistreze prin crearea în mod gratuit a unui cont pe Site, completând toate câmpurile existente și obligatorii din formularul de pe Site, iar în acest fel va putea primi ofertele furnizate de Entitățile Creditoare în contul de pe Site. Crearea unui cont pe Site nu este însă obligatorie pentru utilizarea serviciului de intermediere de credite, Clientul putând utiliza acest serviciu și fără deținerea unui cont.

7.3. Clientul transmite o solicitare de credit prin intermediul formularului dedicat de pe Site. În acest scop, Clientul completează anumite informații considerate necesare de către Entitățile Creditoare pentru pregătirea unei oferte adaptate situației Clientului. Cu acordul Clientului exprimat pe Site, inclusiv cu privire la formularele de consimțământ pentru fiecare Entitate Creditoare puse la dispoziție pe Site, datele furnizate de Client pe Site și solicitarea de credit sunt transferate către Entitățile Creditoare selectate de Client pentru ca acestea să transmită fiecare o ofertă de credit adaptată situației Clientului. În acest scop, fiecare dintre Entitățile Creditoare selectate (pentru care Clientul și-a exprimat acordul) va putea realiza interogarea bazelor de date administrate de societatea Biroul de Credit S.A. („Biroul de Credit”), ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală („ANAF”) și ale Centralei Riscului de Credit („CRC”) pentru a determina bonitatea și riscul de credit asociat Clientului. Clientul ia la cunoștință faptul că numărul de interogări efectuat la Biroul de Credit poate influența scorul furnizat de Biroul de Credit Entităților Creditoare (FICO® Score).

7.4. În baza informațiilor incluse în solicitarea de credit, Entitățile Creditoare pregătesc o ofertă de credit, iar în urma selectării unei oferte de către Client, datele de contact ale Clientului (adresa de e-mail și numărul de telefon) vor fi puse la dispoziția Entității Creditoare care a furnizat oferta selectată de Client, pentru ca Entitatea Creditoare să poată contacta Clientul în vederea încheierii contractului de credit. Entitățile Creditoare sunt exclusiv responsabile pentru orice consultări a bazelor de date ale Biroului de Credit, ANAF, CRC și pentru orice acțiuni și demersuri realizate pentru pregătirea ofertei de credit și în legătură cu încheierea, executarea sau încetarea contractului de credit sau îndeplinirea oricăror obligații legale ale acestora. Decizia de a furniza sau nu o ofertă de credit unui anumit Client aparține în integralitate Entității Creditoare.

7.5. Pentru că este posibil ca ofertele de credit să nu poată fi furnizate de Entitățile Creditoare instant după completarea datelor pe Site, Intermediarul va comunica Clientului ofertele de credit furnizate de Entitățile Creditoare și orice comunicări în legătură cu serviciul de intermediere de credite pe e-mail și în contul de pe Site (atunci când Clientul deține un cont pe Site). Cu acordul Clientului, Intermediarul va putea contacta Clientul pentru transmiterea ofertelor de credit și prin SMS sau telefonic.

7.6. Angajamentele legale cu privire la credite sunt încheiate în mod direct și exclusiv între Client și Entitățile Creditoare, fără nicio consiliere sau implicare din partea Intermediarului. Intermediarul nu este parte în contractul de credit și nu garantează că ofertele de credit furnizate de Entitățile Creditoare corespund nevoilor și situației Clientului, nu garantează că acestea sunt finale, complete, sau conforme cu legea și nici că Entitatea Creditoare va respecta oferta transmisă. Intermediarul este exonerat de orice răspundere față de Client în ceea ce privește ofertele transmise, ce au fost puse la dispoziție de către Entitățile Creditoare, fiecare Entitate Creditoare fiind exclusiv responsabilă pentru ofertele transmise. Intermediarul are rolul doar de a transmite ofertele de credit, așa cum acestea sunt primite de la Entitățile Creditoare, fără a face nicio recomandare către Client privind ofertele sau o evaluare a acestora, fiind exclusiv decizia discreționară a Clientului de a selecta o anumită ofertă. După selectarea unei oferte de către Client, este posibil ca Entitatea Creditoare care a furnizat oferta respectivă să solicite Clientului informații sau documente suplimentare și să modifice oferta furnizată, Entitatea Creditoare fiind exclusiv responsabilă pentru orice astfel de conduită. Intermediarul nu este răspunzător pentru documentele solicitate sau încheiate de către Entitățile Creditoare cu Clientul și nici pentru onorarea obligațiilor asumate de către Entitățile Creditoare, acestea fiind în responsabilitatea exclusivă a Entităților Creditoare.

7.7.  Contractul de credit va fi încheiat exclusiv între Client și Entitatea Creditoare în modalitatea agreată de aceștia. Selectarea unei oferte pe Site nu implică încheierea unui contract de credit. Intermediarul nu intră în niciun moment în posesia sumelor creditate și nu oferă servicii de plată.

7.8. Intermediarul colaborează cu mai multe Entități Creditoare, conform contractelor de intermediere încheiate cu fiecare dintre acestea.

8.     Acceptarea Termenilor și Conditiilor

8.1. Folosirea Site-ului www.economo.ro în vederea solicitării și vizualizării de oferte de credit implica acceptarea in totalitate si neconditionata a Termenilor si Conditiilor de mai jos.

8.2. Folosirea Site-ului www.economo.ro  si produsele furnizate de acesta sunt rezervate doar persoanelor care au implinit 18 ani. Prin acceptarea acestor Termeni și Condiții, Clientul confirmă că are cel puțin vârsta de 18 ani. Orice utilizare a Site-ului de către persoane care nu au vârsta de 18 ani împlinită este interzisă. Este responsabilitatea Clientului să se asigure că Site-ul nu este utilizat (pe contul său sau în altă modalitate) de utilizatori cu vârsta sub 18 ani.

8.3. Prin transmiterea unei solicitări de credit pe www.economo.ro, Clientul este de acord cu forma de comunicare prin care Intermediarul și Entitățile Creditoare isi deruleaza operatiunile comerciale.

8.4. Clientul își asumă întreaga responsabilitate cu privire la corectitudinea datelor introduse în formularele de pe Site.

9.     Drepturile și obligațiile Clientului

9.1.  Clientul are dreptul de a accesa funcțiile Site-ului cu respectarea acestor Termeni și Condiții. Clientul are dreptul de a utiliza funcțiile Site-ului exclusiv pentru scopul pentru care au fost create și numai în beneficiul și în interes personal.

9.2. Clientul este obligat să furnizeze date reale, exacte și complete, așa cum sunt cerute în formularele de solicitare ofertă de credit din Site și să actualizeze datele atunci când situația o cere, pentru a fi reale, exacte și complete. În cazul în care Clientul furnizează informații care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, Intermediarul își rezervă dreptul de a refuza toate încercările curente sau viitoare de folosire a serviciilor Site-ului. Clientul are obligația de a furniza în formularul de pe Site doar datele sale, fiind complet interzisă furnizarea de date cu privire la o altă persoană. Solicitarea de credit poate fi formulată doar în nume propriu, fiind interzisă transmiterea unei solicitări de credit în numele unei alte persoane. Clientul declară și garantează că toate datele furnizate pentru solicitarea unei oferte de credit îi aparțin în integralitate și privesc doar persoana sa. Clientul va fi răspunzător față de orice persoană pentru încălcarea acestei obligații.

9.3. În legătură cu oferta de credit, Clientul are dreptul de a primi de la Intermediar formularul denumit, „Informatii standard la nivel european pentru consumatori”, în forma pusă la dispoziție de Entitatea Creditoare, incluzând informații cu privire la:

9.3.1.  identitatea şi adresa sediului social şi a punctului de lucru al Entității Creditoare;

9.3.2. valoarea totală a creditului şi condiţiile care guvernează tragerea;

9.3.3. durata contractului de credit;

9.3.4. rata dobânzii aferente creditului;

9.3.5. condiţiile care guvernează aplicarea ratei dobânzii aferente creditului, formula de calcul al ratei dobânzii, precum şi termenele, condiţiile şi procedura pentru modificarea ratei dobânzii aferente creditului şi, în cazul în care se aplică rate diferite ale dobânzii aferente creditului în circumstanţe diferite, informaţiile de mai sus pentru toate ratele aplicabile;

9.3.6. un exemplu reprezentativ al valorii totale a creditului, al costului total al creditului pentru Client, al sumei totale plătibile de către Client şi al DAE;

9.3.7.  în cazul în care un contract de credit prevede modalităţi de tragere diferite, cu costuri diferite sau cu rate ale dobânzii aferente creditului diferite, faptul că aplicarea altor mecanisme de tragere pentru acest tip de contract de credit poate avea drept rezultat aplicarea unei dobânzi anuale efective mai mari;

9.3.8. diferitele modalităţi disponibile de rambursare a creditului, inclusiv numărul, frecvenţa şi cuantumul ratelor periodice;

9.3.9. o indicaţie privind posibile costuri suplimentare, care nu sunt incluse în costul total al unui credit pentru Client, de plătit în legătură cu un contract de credit, precum şi faptul că, în cazul în care o parte din aceste costuri sunt anterioare încheierii contractului, faptul că acestea trebuie achitate indiferent dacă se încheie sau nu contractul;

9.3.10.   în cazul în care încheierea unui contract de asigurare este obligatorie pentru Client, se menţionează clar acest lucru, precum şi toate modalităţile şi termenele pe care Clientul le are la dispoziţie pentru a face dovada asigurării. De asemenea se menţionează clar acţiunile Entității Creditoare în cazul în care Clientul nu a făcut dovada existenţei unui contract de asigurare, în condiţiile stabilite prin contract;

9.3.11. rata dobânzii aplicabile în cazul ratelor restante, măsurile pentru ajustarea acesteia şi orice alte costuri intervenite în caz de nerespectare a contractului;

9.3.12.   o avertizare privind consecinţele neefectuării plăţilor. Avertizarea va conține termenele la care se fac raportările la Biroul de Credit şi termenul minim la care Entitatea Creditoare poate declanşa procedura de executare silită;

9.3.13.   garanţiile solicitate;

9.3.14.   existenţa sau lipsa dreptului de retragere;

9.3.15.   o descriere a condiţiilor direct legate de rambursarea anticipată;

9.3.16.   o avertizare cu privire la riscurile pe care le presupune contractarea unui credit.

9.4. Intermediarul nu își asumă răspunderea pentru conținutul formularului „Informatii standard la nivel european pentru consumatori”, pus la dispoziție de Entitatea Creditoare.

9.5. Intermediarul depune permanent eforturi împreună cu Entitățile Creditoare și toți ceilalți parteneri ai săi, pentru a da curs în mod deplin drepturilor Clientului garantate prin lege și pentru a da acces Clientului la informații actualizate și complete privind creditele disponibile pe Site. În eventualitatea în care oricare dintre informațiile menționate în paragraful anterior lipsește sau este incompletă, vă rugăm să ne semnalați acest neajuns imediat, la Datele de contact. Echipa noastră va analiza sesizarea și veți fi informat de îndată cu privire la stadiul soluționării.

10.   Drepturile și obligațiile Intermediarului

10.1.   Intermediarul nu poate fi considerat responsabil pentru niciun prejudiciu sau daună cauzate prin intermediul Site-ului vreunui Client sau vreunei Entități Creditoare sau vreunui terț ca urmare a:

10.1.1. folosirii de către Client, fără drept, a unor date și / sau informații care nu îi aparțin (furtul de identitate);

10.1.2. introducerii unor date greșite de către Client sau de către Entitatea Creditoare și inducerea în eroare a celeilalte părți cauzată de astfel de erori;

10.1.3. introducerii de către Client a unor informații neadevărate și prezentate ca fiind adevărate în scopul accesării unui credit.

10.2.   Intermediarul nu garantează (expres sau implicit) că serviciile oferite de Intermediar vor avea un rezultat concret, respectiv că Entitatea Creditoare va încheia contractul de credit cu Clientul.

10.3.   Intermediarul nu garantează pentru conduita Entităților Creditoare ori respectarea legislației de către acestea, inclusiv din perspectiva conținutului contractelor de credit.

10.4.  Intermediarul nu oferă consultanță pentru obținerea unui credit, iar conținutul acestui Site nu trebuie să stea la baza luării deciziilor sau adoptării unei măsuri de orice fel.

10.5.   Intermediarul nu va verifica sau valida în prealabil o solicitare de credit. Decizia de a acorda sau nu un credit unui anumit Client aparține în integralitate Entității Creditoare, iar Intermediarul nu poate fi făcut responsabil pentru eventualele credite devenite neperformante sau pentru îndeplinirea obligațiilor de plată de către Clientul față de Entitatea Creditoare.

11.    Comisionul Intermediarului

11.1. Intermediarul nu percepe Clienților niciun comision pentru serviciul de intermediare de credite prestat. Intermediarul percepe comision exclusiv din partea Entităților Creditoare, iar perceperea acestuia nu va avea vreo influență asupra relației Intermediarului cu Clientul. Comisioanele percepute sunt prevăzute în contractele de intermediere încheiate de Intermediar cu fiecare dintre Entitățile Creditoare.

IV. ASPECTE GENERALE

Prezenta secțiune este aplicabilă indiefernt de modalitatea de utilizare a Site-ului și a tipului de servicii accesate de Client/Cumpărător de pe Site.

12.   Crearea contului pe Site

12.1.   Clientul/Cumpărătorul are posibilitatea de a -și crea un cont pe Site, pentru a beneficia de anumite funcționalități ale Site-ului. Accesarea Site-ului și crearea contului sunt gratuite. Clientul/Cumpărătorul va putea avea un singur cont activ pe Site. De asemenea, pentru funcționarea și accesarea Site-ului este necesară o conexiune la internet și la un echipament pe care acesta să fie accesat. Este responsabilitatea Clientului/Cumpărătorului să dețină dispozitive și sisteme de operare compatibile cu Site-ul.

12.2.   Pentru crearea unui cont pe Site, Clientul/Cumpărătorul trebuie să meargă la secțiunea relevantă din Site pentru înregistrare, unde va trebui să introducă datele solicitate și să își stabilească o parolă care să corespundă cerințelor solicitate.

12.3.   La crearea contului pe Site, Clientul/Cumpărătorul trebuie să își exprime acordul cu privire la acești Termeni și Condiții. Intermediarul va trimite un e-mail de confirmare a creării și activării contului către adresa de e-mail introdusă de Client/Cumpărător pe Site, care va reprezenta și confirmarea încheierii acestor Termeni și Condiții.

12.4.   Clientul/Cumpărătorul este responsabil de păstrarea confidențialității contului și a parolei și de restricționarea accesului la dispozitivul său de pe care folosește Site-ul.

12.5.   În cazul în care datele pentru creare contului au fost introduse eronat sau acestea nu mai sunt de actualitate, Clientul/Cumpărătorul poate efectua orice rectificare pe care o consideră necesară accesând funcțiile Site-ului prevăzute pentru acest scop.

12.6.   Clientul/Cumpărătorul este de acord să furnizeze informații actuale, complete și exacte la utilizarea Site-ului, pentru toate operațiunile efectuate în cadrul Site-ului. Clientul/Cumpărătorul este de acord să își actualizeze imediat informațiile despre cont și alte informații, astfel încât să putem efectua operațiunile sale și să îl putem contacta dacă este necesar și garantează că tot conținutul pe care îl transmite către Intermediar este adevărat și corect. În cazul în care sistemul nostru va detecta că anumite date introduse nu sunt valide, vom notifica Clientul/Cumpărătorul în acest sens.

12.7.   Accesarea contului Clientul/Cumpărătorul va fi făcută prin introducerea adresei de e-mail și a parolei setate.

13.   Utilizarea Site-ului

13.1.   Nu este permisă utilizarea Site-ului sau a serviciilor furnizate prin intermediul acestuia în scopuri ilegale sau neautorizate și nici nu este permisă încălcarea, în utilizarea Site-ului sau a serviciilor, a legilor aplicabile din România și nici a drepturilor unor terțe persoane (inclusiv, dar fără a se limita la legile privind drepturile de autor și orice alte drepturi de proprietate intelectuală). Clientul/Cumpărătorul este răspunzător pentru modul în care utilizează Site-ul și pentru consecințele ce decurg din utilizarea acestuia, în conformitate cu legislația aplicabilă în domeniu. Clientul/Cumpărătorul va sesiza de îndată Intermediarul cu privire la orice activități cu aparență nelegală sau neconformă observate cu privire la Site.

13.2.   Clientul/Cumpărătorul ia la cunoștință faptul că buna funcționare a Site-ului poate depinde și de calitatea sau viteza conexiunii la internet în momentul în momentul utilizării Site-ului.

13.3.   Este interzisă transmiterea de viruși sau orice coduri de natură distructivă la accesarea sau folosirea Site-ului și a serviciilor.

13.4.   Este interzisă încărcarea ori transmiterea unor documente/ fotografii fără deținerea drepturilor de afișare/ publicare, cu caracter denigrator, ofensator, cu intenții reprobabile sau care nu au legătură cu scopul Site-ului. Intermediarul își rezervă dreptul de a închide contul Clientului/Cumpărătorului care utilizează astfel Site-ul.

13.5.   Clientul/Cumpărătorul declară că are dreptul de a dispune și dezvălui orice materiale, informații sau documente încărcate sau furnizate prin intermediul Site-ului, și prin furnizarea respectivelor materiale, informații sau documente nu încalcă legislația aplicabilă sau drepturile niciunei alte persoane sau entități. Clientul/Cumpărătorul este singurul responsabil pentru orice materiale, informații sau documente încărcate pe Site.

13.6.   Pe lângă alte interdicții stabilite în Termeni și Condiții, este interzisă folosirea Site-ului sau a conținutului acesteia: a) în orice scopuri ilicite sau nelegale, fiind interzis orice astfel de comportament; b) pentru a solicita altor persoane să efectueze sau să participe la acte ilegale; c) pentru a hărțui, abuza, insulta, vătăma, defăima, calomnia, discredita, intimida sau discrimina în funcție de sex, orientare sexuală, religie, etnie, rasă, vârstă, origine națională, handicap sau orice alte asemenea criterii; d) pentru a prezenta informații false sau înșelătoare; e) pentru a colecta sau urmări neautorizat informațiile personale ale celorlalți; f) pentru a efectua trimiterea de mesaje spam, phishing, sau preluare neautorizată de date; g) în orice scop obscen sau imoral, fiind interzis orice astfel de comportament; h) pentru a interfera cu sau ocoli elementele de securitate ale Site-ului sau ale unui site asociat, ale altor site-uri sau ale internetului; i) cu încălcarea oricăror a drepturi legale ale unor terți. Intermediarul își rezervăm dreptul de a înceta furnizarea serviciilor și de a restricționa utilizarea Site-ului pentru încălcarea oricăreia dintre interdicțiile din această secțiune.

13.7.   O încălcare sau nerespectare de către Client/Cumpărător a oricăreia dintre prevederile Termenilor și Condițiilor poate conduce la încetarea furnizării Site-ului și a serviciilor, alături de orice alte remedii și acțiuni legale suplimentare care pot fi întreprinse.

14.   Drepturi de autor

14.1.   Intregul continut al Site-ului www.economo.ro  este protejat de Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind proprietatea AGGREGATION INSURANCE ASISTENT ÎN BROKERAJ SRL, AGGREGATION TECHNOLOGIES SRL sau companiilor afiliate conform Codului fiscal.

14.2.   Orice conținut pus la dispoziție pe Site, incluzând (dar fără a se limitat la) text, conținut software, video, muzică, sunet, grafică, fotografii, ilustrații, nume, logo-uri, mărci și alte materiale, atât in integralitatea lor, cât și elementele acestora (în continuare denumite colectiv "Conținut") sunt protejate prin drepturi de autor și/sau conexe, drepturi asupra mărcilor și / sau alte forme ale dreptului de proprietate. Conținutul include atât conținut deținut sau controlat de Intermediar, cât și conținutul deținut sau controlat de terți și care oferă licență Intermediarului. Toate articolele individuale, rapoartele, precum și alte elemente care alcătuiesc Site-ul sau informațiile și/sau materialele publicate pe site pot reprezenta opere protejate prin drepturi de autor și/sau conexe. Prin utilizarea Site-ului, Clientul/Cumpărătorul este de acord să respecte toate drepturile Intermediarului asupra Site-ului, precum și notificările sau restricțiile suplimentare privind drepturile asupra Conținutului accesat pe Site. Totodată, Clientul/Cumpărătorul este de acord că nu pot utiliza mărcile/ logo-ul, denumirile comerciale ale Intermediarului și alte elemente cu privire la care Intermediarul deține drepturi de proprietate intelectuală sau alte drepturi de utilizare, fără consimțământul expres prealabil oferit în scris al Intermediarului și recunoaște că nu dețin drepturi de proprietate cu privire la niciunul dintre aceste elemente.

14.3.   Clientul/Cumpărătorul este de acord să nu reproducă, să nu copieze, să nu închirieze, să nu vândă, sau exploateze nicio parte a serviciilor oferite pe Site sau Site-ul în sine, și nici utilizarea Site-ului sau accesul la acesta, fără permisiunea prealabilă scrisă a Intermediarului.

14.4.   Prin utilizarea acestui Site, Clientul/Cumpărătorul este de acord că nu dobândește niciun fel de drepturi sau licențe cu privire la Site și/ sau Conținut, cu excepția dreptului limitat de a utiliza Site-ul în conformitate cu acești Termeni și Condiții și de a accesa informațiile de pe Site conform termenilor stabiliți în această secțiune.

15.   Răspundere

15.1. AGGREGATION INSURANCE ASISTENT ÎN BROKERAJ SRL și AGGREGATION TECHNOLOGIES SRL nu raspund pentru nici o paguba (directa sau indirecta) adusa Cumparatorului/Clientului sau oricarei alte parti, referitoare la utilizarea acestui Site si a informatiilor pe care acesta le cuprinde sau orice alte pagube sau vatamari cauzate de erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, virusi sau orice alti factori similari cu excepția situațiilor când legea nu prevede altfel.

15.2.   Intermediarul nu garanteaza accesul sigur, continuu si neintrerupt la serviciile sale. Intermediarul nu va fi responsabil pentru nici o problema sau disfunctionalitate a retelelor sau a liniilor telefonice, sistemelor de internet, serverelor, furnizorilor de internet, echipamente, calculatoare, programe sau a oricarui alt element ce poate cauza stricaciuni computerelor personale ca rezultat al utilizarii acestui Site.

15.3.   Ne preocupa constant securitatea aplicatiei, iar Intermediarul garanteaza faptul ca face tot ce este posibil din punct de vedere tehnic ca Site-ul www.economo.ro  să prezinte siguranta fata de virusi informatici sau alte amenintari prin implementarea unei comunicări criptate.

15.4.   Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest Site sa fie exacta si corecta, Intermediarul nu poate fi raspunzator de nexactitati care pot aparea pe acest Site. Dacă semnalați erori sau alte aspecte ce nu sunt conforme, vă rugăm să ne atenționați prin canalele de comunicare afișate. Este posibil ca unele tarife afisate/oferte de credit transmise sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei Comenzi sau a transmiterii unei oferte catre Client cu un pret sau informații eronate, Intermediarul are dreptul sa sa revina si sa corecteze oferta transmisa acestuia, conform prevederilor legale.

16.   Confidentialitate și prelucrarea datelor cu caracter personal

16.1.   Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator/Client  Intermediarului, vor ramane in utilizarea acestuia, cel putin in perioada in care exista relatii contractuale intre parti, pentru a putea fi puse la dispoziția autorităților de supraveghere (de ex. ASF), conform prevederilor legale în materie. Informații despre durata de stocare a datelor cu caracter personal ale Cumpărătorilor/Clienților sunt disponibile în Politica de confidențialitate de pe Site.

16.2.   Nici o declaratie publica, actiune de promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte entitati nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract/Intermediar/Furnizor/Entitate Creditoare fara acordul prealabil scris al acestora din urmă.

16.3.   Intermediarul sau Furnizorul sau, dupa caz, Entitatea Creditoare, nu vor constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, cu exceptia cazului in care legislatia in vigoare prevede altfel.

16.4.   Pentru a putea utiliza anumite Servicii de pe Site este necesară prelucrarea de către Intermediar a unor date cu caracter personal ale Clienților/Cumpărătorilor. Acestea vor fi prelucrate în conformitate cu Politica noastră de confidențialitate disponibilă aici. Acest Site utilizează cookie-uri. Mai multe detalii referitoare la cookie-urile utilizate pe Site pot fi accesate în Politica noastră de cookie disponibilă aici.

16.5.   Depunem toate eforturile și luăm toate măsurile rezonabile astfel încât și partenerii care utilizează Site-ul și care, oferă servicii prin intermediul acestuia și astfel au acces la anumite date cu caracter personal ale Clienților/Cumpărătorilor, să asigure confidențialitatea și protecția respectivelor date cu caracter personal. Cu toate acestea, partenerii sunt la rândul lor operatori de date cu caracter personal, care sunt în mod independent și separat răspunzători pentru modul în care prelucrează datele Clienților/Cumpărătorilor.

17.   Modificarea Termenilor și Condițiilor

17.1. Intermediarul își rezervă dreptul de a actualiza, modifica sau înlocui orice parte a acestor Termeni și Condiții în orice moment, fără a afecta Comenzile plasate/solicitările de ofertă de credit deja transmise până la momentul modificării. Orice funcționalități sau instrumente noi adăugate la Site-ul curent vor fi, de asemenea, supuse Termenilor și Condițiilor Versiunea cea mai recentă a Termenilor și Condițiilor poate fi consultată în orice moment pe Site. Este responsabilitatea Clientului/Cumpărătorului să verifice această pagină periodic pentru modificări. Utilizarea în continuare a Site-ului și a serviciilor conexe înseamnă că acceptați necondiționat toate modificările aduse Termenilor și Condițiilor. Acești Termeni și Condiții sunt încheiați pe durată nedeterminată și sunt aplicabili pe întreaga perioadă de utilizare a Site-ului.

18.   Cesiunea

18.1.   Cumpărătorul/Clientul nu are dreptul de a cesiona drepturile și / sau obligațiile sale în temeiul acestor Termeni și Condiții fără acordul prealabil scris al Intermediarului.

18.2.   Intermediarul poate cesiona drepturile și / sau obligațiile sale în temeiul acestor Termeni și Condiții, precum și Termenii și Condițiile, fără a fi necesar un acord suplimentar din partea Clientului/ Cumpărătorului, acesta fiind considerat acordat prin acceptarea acestor Termeni și Condiții.

19.   Forța majora

19.1.   Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

19.2.   Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Termenilor și Condițiilor fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

20.  Soluționarea reclamațiilor

20.1.   Eventualele reclamatii legate de Site pot fi depuse in scris la adresa de email info@economo.ro. Reclamatia trebuie sa contina cel putin urmatoarele informatii privind Cumparatorul/Clientul: numele si prenumele acestuia, adresa de e-mail, adresa de corespondenta, precum si descrierea problemei care face obiectul reclamatiei.

21.   Caracterul divizibil și ne-renunțare

21.1.   În cazul în care orice prevedere a acestor Termeni și Condiții este constatată în mod judiciar ca fiind invalidă, nelegală sau inaplicabilă, validitatea, legalitatea și aplicabilitatea celorlalte dispoziții ale acestora nu vor fi în niciun fel afectate.

21.2.   Neexercitarea sau neexecutarea oricărui drept prevăzut de lege sau a oricărei prevederi a acestor Termeni și Condiții nu va constitui o renunțare la respectivul drept sau la respectiva prevedere.

22.  Legea aplicabila. Jurisdictia

22.1.   Legislatia aplicabila este legea romana. Eventualele litigii aparute intre Intermediar si Cumparatori/Clienti se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

22.2.  În situația serviciilor de intermediere în asigurări, in conformitate cu Regulamentul nr. 4 din 27 aprilie 2016, privind organizarea si functionarea Entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor (SAL-Fin), orice consumator de servicii financiare non-bancare are dreptul de a apela la solutionarea alternativa a litigiilor.

SAL-Fin este singura entitate de solutionare alternativa a litigiilor in domeniile in care A.S.F. are competenta, care organizeaza si administreaza proceduri SAL si vine in intampinarea consumatorilor de servicii financiare non-bancare, inclusiv asigurari.

Misiunea SAL-Fin este de a organiza solutionarea extrajudiciara a litigiilor financiare non-bancare in materie de consum, interne si transfrontaliere, prin colaborare cu experti in domeniul financiar non-bancar (conciliatori), in mod echilibrat, intr-un termen rezonabil si fara costuri pentru consumator, in functie de procedura aleasa de parti si pot propune sau impune o varianta de solutionare a litigiului.

Entitatile autorizate, reglementate si/sau supravegheate de catre A.S.F. nu pot refuza solutionarea litigiului in cadrul SAL-Fin in cazul in care consumatorul si-a exprimat in mod expres si voluntar optiunea de solutionare.

Consumatorii pot supune litigiului procedurilor SAL administrate de SAL-Fin daca fac dovada ca, in prealabil, au incercat sa solutioneze litigiul direct cu comerciantul in cauza.

Procedura de solutionare a litigiilor de catre SAL-Fin este gratuita pentru consumator. Cheltuielile pentru efectuarea de expertize, traduceri de documente si alte probe suplimentare necesare in solutionarea litigiului sunt in sarcina partii care le solicita.

23.  Acceptarea expresă

Clientul/Cumpărătorul trebuie să respecte toate prevederile Termenilor și Condițiilor și declară în mod expres că a luat la cunoștință, a acceptat și este de acord cu următoarele clauze din acești Termeni și Condiții: secțiunile 3.1, 3.5, 4.1, 7.4., 7.6., 9.4., 10, 15 și 16.3 – legate de neangajarea răspunderii; secțiunile 3.3 și 18 – cesiunea; secțiunile 4.3., 9.2, 13.4 și 13.6 – privind decăderea din drepturi; secțiunea 7.3 – privind interogările bazelor de date; secțiunea 22 –privind legea aplicabilă și jurisdicția.

 

Această versiune [V.2.00] a Termenilor și Condițiilor este valabilă începând cu data de 13 noiembrie 2023, data publicării pe Site și este valabilă până la data următoarei revizii.

Vă mulțumim și vă așteptăm să încercați serviciile noastre.

        Echipa Economo,

        info@economo.ro

 

 

 

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo