Logo Economo

Oferte abonament telefonie mobilă

Abonament de telefonie mobilă – compară cele mai bune și mai flexibile oferte de servicii de telefonie mobilă

Vezi ofertele

Cele mai bune oferte la abonamente de telefonie mobilă

 

Dacă utilizezi intens telefonul mobil - pentru servicii de voce și date – cel mai probabil ai un abonament la unul dintre furnizorii de telefonie mobilă. Piața se schimbă repede și concurența este mare, așa că merită să verifici din când în când că beneficiezi de cea mai bună ofertă pe care o poți avea. 

 

 

Abonament de telefonie mobilă

 

În acest moment, în România, există câțiva mari furnizori de servicii de telefonie mobilă la care poți încheia un abonament. DIGI, ORANGE și VODAFONE sunt cei mai cunoscuți, pentru că au cea mai mare acoperire. 

Concurența dintre ei este puternică, ceea ce este în beneficiul clientului, care poate avea oferte mai bune de la o reînnoire a abonamentului la alta. 

Principalele servicii incluse care fac diferența între ofertele de abonamente la rețelele de telefonie mobilă sunt bine evidențiate în comparatoare.

Numărul de minute gratuite incluse: pot fi minute naționale și/sau internaționale. 

Pachetul de date inclus: Pentru un abonament de bază, care presupune o utilizare moderată a internetului de mobil, este nevoie de un minim de 3 – 5 GB pe lună. Dacă obișnuiești să te uiți la filme, să asculți podcasturi sau muzică pe telefon prin internet, ai nevoie de un abonament cu un pachet mai mare de date incluse.

Roaming: Accesibilitatea pachetului de servicii în afara țării.

Internet TV: Sunt rețele care includ în abonamentul de telefonie mobilă și acces la servicii TV. 

SMS: Până acum câțiva ani, numărul de SMSuri gratuite era un alt criteriu însă acum, când internetul pe telefon este atât de comun, SMSurile nu mai sunt folosite decât ocazional. 

S-a ajuns la nivelul la care poți avea internet nelimitat pe telefon sute de minute naționale și internaționale gratuite cu numai 2-5 euro pe lună. 

Este important însă ca în alegerea furnizorului de servicii de telefonie mobilă să nu o faci doar pe baza prețului, ci și a acoperirii pe care o are rețeaua sa în zona ta. 

Folosește comparatorul de oferte de la Economo pentru a fi sigur că nu ratezi nicio ofertă care te-ar putea ajuta să alegi cel mai bun preț pentru abonamentul tău lunar de telefonie mobilă. 

Faptul că de câțiva ani îți poți porta numărul de telefon dintr-o rețea în alta face și mai ușoară schimbarea rețelei de telefonie mobilă când găsești o ofertă mai bună.

Trebuie doar să te asiguri cu nu ești legat de actualul tău furnizor de servicii printr-un contract care încă nu a expirat, ca să nu fie nevoie să plătești penalități.

 

Abonament de telefonie mobilă vs. abonament cu telefon mobil

 

Dacă ai această dilemă, răspunsul este simplu: ai sau nu nevoie de un telefon mobil nou?

Dacă da, atunci este bine să citești articolul în care îți explicăm cum să alegi un telefon mobil cu abonament.

Dacă nu vrei un telefon nou sau dacă îți permiți să îl iei cu plata integrală, atunci nu ai nevoie decât de un abonament bun – cu servicii suficiente, de calitate, la cel mai bun preț.

Faptul că nu ai nevoie să achiziționezi un telefon mobil nou cu abonament îți oferă flexibilitate suplimentară în negocierea cu furnizorii de servicii. 

Intră în comparatorul de oferte Economo ca sa vezi care ți se potrivesc cel mai bine. 

 

Cum alegi cea mai bună rețea de telefonie mobilă 

 

Cea mai bună rețea pentru tine este în primul rând cea care are acoperire bună în zonele în care te afli cel mai des (acasă, la birou etc.). 

Apoi este bine să ții cont de calitatea serviciilor oferite. Se știe deja că anumiți furnizori sunt foarte apreciați pentru serviciile pe care le oferă atât la nivel național cât și internațional. 

Totodată, nu este suficient să ai prin abonament un pachet generos de date mobile dacă rețeaua nu îți permite să le accesezi atunci când ai nevoie de internet.

Întrebări frecvente:

În primul rând, trebuie să te asiguri că nu ești legat de un contract care încă nu a expirat. Dacă este totul în regulă și eși în punctul în care poți alege un alt furnizor sau contract, contactează-ți furnizorul și cere oferta pe care o dorești din cele disponibile în comparatorul de pe Economo.

Dacă ai un contract de mulți ani cu actualul furnizor, este posibil să ai deja o ofertă foarte bună, ca recompensă pentru fidelitatea ta. 
 

În primul rând, verifică dacă actualul tău contract nu este încă în vigoare și nu ai clauze care te pot expune la plata de penalități. 

De asemenea, verifică dacă actualul tău telefon este codat în rețeaua prin care l-ai achiziționat. Dacă este, poți căuta un serviciu de decodare pe care să îl plătești sau poți opta pentru achiziția unui nou telefon mobil prin furnizorul nou cu care vei încheia contractul. 
 

Nu. Poți schimba rețeaua de telefonie mobilă de oricâte ori ai nevoie. Actualul tău număr de telefon poate fi portat în altă rețea fără nicio restricție. 

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo