Logo Economo

Ofertă asigurare călătorie

Poți avea o călătorie fără griji doar dacă știi că ești asigurat împotriva oricărui risc.

 

Vezi ofertele

Asigurarea medicală de călătorie în străinătate online

 

Când pleci în călătorie (fie că este vacanță, fie că este în interes de serviciu) evenimentele neprevăzute pot să strice totul. Accidente sau îmbolnăviri, anulări ale călătoriei din diverse motive și, recent, riscurile asociate COVID-19 – te poți proteja împotriva lor cu o asigurare medical de călătorie în străinătate. 

 

De ce îmi trebuie asigurare de călătorie în străinătate?

 

Pe scurt, pentru că nu poți să prevezi niciodată cum va decurge o călătorie. În detaliu, trebuie să privești o asigurare de călătorie online ca pe o asigurare de sănătate pe care o închei pentru perioada în care ești plecat și care te protejează în cazul evenimentelor nefericite neprevăzute.

 

 

Exemple de astfel de situații

 

Mergi în vacanța ta de vis la schi și o căzătură strică tot – ai nevoie de intervenție urgentă, poate chiar o operație și apoi ai nevoie să te poți întoarce acasă. Ai idee cât te-ar costa toate acestea?

Ai o delegație importantă în străinătate și, pe banda rulantă din aeroport ai un accident și îți rupi un picior. Poți să îți imaginezi acum toate complicațiile pe care le poate avea o astfel de situație?

Nici nu trebuie, pentru că asigurarea de sănătate care te protejează cât ești plecat tocmai asta face: preia riscul unor astfel de evenimente neplăcute.

 

 

Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate

 

Dacă ești cetățean român și călătorești, pentru perioade scurte, în Elveția și țările din Uniunea Europeană, poți beneficia, în cazul unor evenimente neprevăzute, de asistență medicală, prin intermediul Cardului European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS), care permite accesul la tratamente medicale de urgență. 

Acesta însă nu este suficient pentru a fi liniștit cât ești plecat.

O asigurare de călătorie în străinătate include și riscuri care nu pot fi acoperite prin Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate, cum ar fi:

 • cheltuieli medicale (cheltuieli de spitalizare atât în regim public, cât și în regim privat);

 • cheltuieli de repatriere medicală (cu sau fără însoțitor, cu ambulanța terestră sau aeriană, în funcție de situația medicală);

 • cheltuieli cu repatrierea în caz de deces;

 • cheltuieli cu tratamentul medical recomandat de medic în străinătate.

 

 

Decontare directă a cheltuielilor

 

Cu cea mai bună asigurare de călătorie, nu ești nevoit să plătești costul serviciilor medicale de care beneficiezi, pentru că decontarea cheltuielilor se face direct între compania de asigurări care a încheiat asigurarea medicală de călătorie și corespondentul acesteia din străinătate.

Important este și că asigurarea de călătorie te acoperă nu doar în țările Uniunii Europene și Elveția, ci în întreaga lume, în funcție de acoperirea solicitată de tine.

 

 

Cum alegi asigurarea de călătorie online care ți se potrivește?

 

Când închei o asigurare de călătorie online prin calculatorul Economo, este foarte simplu să selectezi acele acoperiri și opțiuni de care ai nevoie și să alegi apoi produsul cu cel mai mic preț.

 

 

Durata

 

Trebuie să știi pe ce perioadă ai nevoie de acoperirea unei asigurări.

 • Pentru scurte plecări, poți încheia o poliță punctuală, pentru minim 3 zile;

 • Dacă ești un călător frecvent, poți încheia o asigurare de călătorie online care să acopere ieșirile din țară chiar și pentru un an. Este mai avantajos așa.

 

 

Tipul de călătorie

 

Unde te duci? Cu cine? Ce riscuri ar putea să apară?

Selectează cu grijă zona pentru care vrei acoperire printr-o asigurare de călătorie. Unele țări intră în acoperirea de bază. Pentru altele trebuie să faci selecții suplimentare. Poate vrei, spre exemplu, asigurare de călătorie în SUA sau în țări mai exotice din lume.

Evenimentele care îți pot strica vacanța nu țin doar de tine. Orice se întâmplă cu familia spre exemplu afectează tot decursul călătoriei. Poți avea asigurare de călătorie pentru copii și alți membri ai familiei care te însoțesc.

 

 

Asigurare STORNO

 

Dacă ai achiziționat un pachet de vacanță cu o valoare important, gândește-te și la o asigurare storno. Cu ajutorul ei, în cazul în care intervine un eveniment care te împiedică să mai pleci sau dacă ești nevoit să o întrerupi vei primi despăgubire.

 

 

Extra-opțiuni

 

Uneori, o asigurare de bază (deși foarte cuprinzătoare la nivel de riscuri acoperite) poate să nu îți fie suficientă. În asigurarea medicală de călătorie în străinătate poți include și:

 • Asigurare pentru sporturi extreme;

 • Asigurarea bagajelor;

 • Asigurarea documentelor;

 • Asistență rutieră;

 • Și altele la care poate acum nici nu te gândești.

 

Cea mai bună asigurare de călătorie online

 

Să închei o asigurare de călătorie online este simplu și rapid. Poți decide singur acoperirirle de care ai nevoie și apoi un calculator online de la Economo te ajută să alegi cea mai bună asigurare de sănătate care te protejează când ești plecat.

Când faci un calcul de preț pentru asigurarea de călătorie în străinătate, rezultatele diferă în funcție de opțiunile tale.

Destinația, durata, vârsta călătorilor, activitățile incluse în acoperire – toate acestea influențează un calcul și duc la un preț mai mic sau mai mare pentru asigurarea de călătorie online.

Cel mai mare beneficiu al unui calculator de preț online cum este cel de la Economo este că poți alege cea mai bună asigurare chiar de la tine de acasă, oricând ai nevoie.

Întrebări frecvente:

Prețul pentru o asigurare de călătorie diferă în funcție de parametri precum durata, destinația, scopul călătoriei și tipul de activități desfășurate acolo. Poți plăti între câteva zeci de lei și câteva sute pentru acoperirea cea mai complexă. 
 

Asigurarea de călătorie online este cea mai bună soluție. Intri și o închei exact atunci când ai nevoie. Este rapid si te asiguri că alei cea mai bună asigurare pentru nevoile tale.

Cele mai multe companii de asigurare ce oferă asigurări de călătorie s-au adaptat la noile condiții și includ riscurile asociate COVID-19 în polița de călătorie fără a percepe taxe suplimentare.

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo