Logo Economo

Ai asigurare la EUROINS și vrei să o denunți și să îți închei polița la alt asigurator? Iată cum!

Dacă ești unul dintre cei aproape 3 milioane de asigurați EUROINS și vrei să scapi de stresul procedurilor pe care trebuie să le știi și să le urmezi în cazul în care ai nevoie de despăgubire, ai această posibilitate.

Nu ești obligat să rămâi asigurat la EUROINS dacă nu vrei acest lucru. Poți alege să îți închei polița la un alt asigurator și să o denunți pe cea de la EUROINS oricând. Asistentul digital de la Sherlook.ro își stă la dispoziție pentru a găsi oferta care ți se potrivește.

Denunțarea unei polițe valabile încheiate la EUROINS se face în doi paşi. Înainte de orice,  trebuie să trimiţi o notificare către EUROINS România. Abia după aceea poți trimite o solicitare către FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Pasul I – Trimite o notificare de reziliere către EUROINS pe adresele de e-mail: reziliere@euroins.ro şi office@euroins.ro. Email-ul trebuie să conțină următoarele informaţii:

  • Serie și Număr poliță
  • Copie CI/BI a asiguratului PF sau împuternicire în cazul asiguraților PJ.

Pasul II - Trimite la FGA o cerere de restituire a primei rămase din contractul tău de asigurare, completând pe site-ul instituției formularul dedicat: Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă – www.fgaromania.ro. Solicitarea trebuie să fie însoțită de următoarele documente:

  • Împuternicire / Procură, dacă este cazul;
  • Copie act identitate
  • Copie poliță de asigurare/ Copie de dovadă a plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate                             
  • Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;

FGA va înregistra cererile de plată și le va analiza în ordinea primirii și înregistrării. Întreaga procedură este explicată aici.

Este important să știi că, dacă denunţi poliţa de la EUROINS şi nu ai avut daune în perioada de valabilitate de până la denunţare, pentru perioada rămasă ai dreptul să îţi recuperezi diferenţa de primă de la FGA.

Așadar, falimentul EUROINS nu trebuie să îți provoace dureri de cap. Ai oricând posibilitatea să renunți la asigurare încheiată la ei și să contractezi alta după analizarea ofertei de la Sherlook.ro.