Logo Economo

Furnizori gaz

Cel mai bun tarif pentru gaz – Compară ofertele din piața liberă de gaz și schimbă furnizorul

 


Acest serviciu nu este momentan disponibil, dar te poti înscrie mai jos pentru a fi informat despre noutăți. 

 

Prima pagina

Găsește cel mai bun tarif pentru gaz

 

De la 1 iulie 2020, fiecare consumator de gaz are libertatea de a-și alege furnizorul. Prin urmare, își poate alege un furnizor care îi oferă un preț mai bun în funcție de consumul său. Schimbarea este gratuită și se poate face în câțiva pași simpli, chiar și online. 

 

 

Tipuri de tarife la gaz pentru care poți opta

 

În momentul în care decizi să îți schimbi furnizorul de gaz, trebuie să știi că tariful pe care îl vei avea nu este reglementat de ANRE - Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, ci ține de tine și de negocierea ta cu furnizorul.

Poți încheia un contract cu un preț variabil ajustare a acestui preț de către furnizor ar trebui să respecte normele etice, de echilibru și de transparență, astfel încât să creeze posibilitatea de a prevedea, pe baza unor criterii clare și inteligibile, eventualele modificări ale prețului gazelor naturale. 

Dacă nu vrei să urmărești evoluția acelui preț variabil, poți opta pentru un contract cu preț fix al gazelor naturale pe o perioadă determinată – prețul specificat trebuie să rămână neschimbat pentru acea perioadă de timp, conform prevederilor legale.

ANRE a creat și un ghid pentru schimbarea furnizorului de gaze.

 

Cum profiți de piața liberă la gaze pentru a plăti cât mai puțin?

 

Este dreptul tău să profiți de faptul că avem o piață liberă a gazului pentru a plăti facturi cât mai mici, mai ales în contextul în care prețurile sunt în creștere peste tot în lume. 

Calculează: Folosește comparatorul de oferte de gaz de la Economo pentru a vedea care ar putea fi cea mai bună ofertă disponibilă pentru tine.

Introdu datele referitoare la locuința ta și află un consum de gaz estimat

Compară: Vezi ofertele furnizorilor din piața liberă de gaze și alege tariful care ți se potrivește.

Schimbă furnizorul: Cu doar câteva clickuri, poți să îți schimbi furnizorul de gaz. Este gratis, rapid, ușor și nu trebuie să îți faci griji că te-ar afecta în vreun fel. Furnizarea de gaz continuă în același mod chiar și în perioada de tranziție de la un furnizor de gaz la altul. Este bine să înțelegi că tu schimbi doar furnizorul, nu și distribuitorul. Practic, alegi doar cui și pentru ce preț vei plăti gazul pe care îl consumi.

Acte necesare branșament: Pentru a-ți schimba furnizorul de gaze nu ai nevoie decât de actul de identitate și cea mai recentă factură la gaze, ce reflectă consumul tău din această perioadă. 

 

Cum îți poți scădea factura la gaz?

 

Schimbarea furnizorului de gaz este un pas spre o factură mai mică, însă problema scumpirii rămâne de actualitate în întreaga lume. Ține de fiecare dintre noi să luăm măsuri care ne pot ajuta să scădem valoarea facturilor lunare.

Consumul: Putem avea mai multă grijă la consum. Centrale, convectoare și orice alte mijloace folosim pentru a ne încălzi locuințele pot fi gestionate astfel încât să minimizeze consumul de energie. 

  • Izolarea locuinței poate ajuta la păstrarea căldurii și reducerea consumului de energie;

  • Luați în calcul setarea temperaturii constante în locuință. Când mergem în țările mai nordice ne mirăm de temperaturile scăzute din casele oamenilor. Este vorba de obișnuință. Și noi putem să ne simțim bine chiar și cu un grad – două mai puțin, iar asta ar duce la o economie de energie importantă;

  • Schimbați centrala electrică și alte dispozitive folosite cu unele mai noi atunci când vă permiteți. Noua generație de centrale termice și alți consumatori de energie pe care îi folosim frecvent sunt mai eficiente și ajută la economisirea consumului;

  • Instalați contoare inteligente. Nu scad efectiv consumul, tar te ajută să îl poți urmări și ajusta în timp real. 

Nu ignora o măsură simplă, cum este cea de schimbare a furnizorului de gaz, care îți poate aduce economii importante în bugetul lunar. 

Dacă nu ți-ai schimbat niciodată furnizorul, cel mai probabil plătești acum un preț mai mare decât ai putea plăti. 

În piața de gaz nu exista noțiunea de serviciu universal, ca la piața de energie electrică. Dacă până la 30 iunie 2021 nu ai schimbat furnizorul, ai rămas la cel la care erai, la un tarif al aceluia, fără a avea ocazia să vezi daca este cel mai bun tarif pe care îl poți obține.

Întrebări frecvente:

Chiar ANRE are un astfel de comparator pe site-ul oficial. Te ajută să îți faci o idee. Însă dacă vrei să parcurgi tot procesul în doar câteva clickuri: Calculează – Compară – Schimbă – Economisește! Ai nevoie de un calculator cum este cel de la Economo.

Alegerea este a ta. Poți avea un contract pe perioadă determinată sau pe perioadă nedeterminată. Verifică dacă prețul este diferit în funcție de această opțiune. 

Schimbarea furnizorului de gaz este un proces care nu implică schimbări de ordin tehnic. Totul durează 21 de zile din momentul în care ai ales furnizorul de energie pe care vrei să îl ai în continuare. 

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
0748 877 779
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-51678, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/5065/1997, CUI: 9557790, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK-096.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo