Logo Economo

Energie verde

Energia verde, regenerabilă – Economisește și protejează mediul folosind energie verde

 


Acest serviciu nu este momentan disponibil.

 

Prima pagina

Alege energie verde, regenerabilă și ai grijă de planetă

 

Grija față de planetă și efectele pe care poluarea le are asupra sa a crescut în ultima perioadă. Este firesc să conștientizăm că fiecare alegere pe care o facem are anumite repercusiuni. Să alegi să consumi energie verde, regenerabilă, este una dintre măsurile pe care le poți lua pentru a proteja mediul înconjurător. 

 

Ce este energia verde?

 

Energia verde este cea obținută din surse regenerabile (spre exemplu energia geotermală) sau chiar inepuizabile (spre exemplu energia vântului). Să alegi să consumi energie verde pentru casă și nu numai înseamnă să te bazezi pe ceea ce natura, prin ”forțele” ei, produce și omul, prin tehnologie, captează și distribuie. 

Energia verde, regenerabilă este cea care ia locul energiei neregenerabile, care poluează planeta. Vorbim aici despre energia generată prin arderea combustibililor fosili (petrol, cărbune și gaze naturale) și chiar de energia nucleară. 

Tendința de a migra spre energia verde este valabil și în România, atât la consumul pentru casă, cât și la cel industrial (acolo unde este posibil).

Verifică dacă poți și tu să consumi mai multă energie verde și poate chiar la un preț mai mic, prin comparatorul de oferte de laEconomo.

 

Surse de energie verde

 

S-au identificat de-a lungul vremii mai multe surse de energie regenerabilă. Acestea nu sunt exploatate în mod egal, dar tendința mondială este ca acest proces să se accelereze, inclusiv în România.

  • Aer: energia eoliană – popular o mai putem numi ”energia vântului”;

  • Energia solară;

  • Apă: energia hidraulică care este energia apelor curgătoare;

  • Energia mareelor, energia flux/refluxului mărilor și oceanelor;

  • Energie potențială osmotică - energia disponibilă din diferența de concentrație de sare între apa de mare și apa de râu;

  • Pământ: energia geotermică, energie câștigată din căldura de adâncime a Pământului;

  • Energie de biomasă: biodiesel, bioetanol, biogaz.

 

Poți alege un furnizor de energie verde

 

Cu o piață liberă a energiei, îți poți alege singur furnizorul. Dacă ești din categoria celor care țin la mediu, în afara de tariful pentru kW, poate vrei să verifici ce procent din energia de la un anumit furnizor provine din surse regenerabile. 

Poți alege un furnizor care are un procent mai mare de energie regenerabilă sau unul care poate oferă integral acest tip de energie. 

Dincolo de economiile pe care le poți face la consumul de energie pentru casă, alegerea unui furnizor de energie regenerabila reprezintă încă o formă de a susține mediul înconjurător. 

Viitorul se află în energia verde, chiar dacă încă mai folosim preponderent energie neregenerabilă.

Folosește comparatorul de oferte de energie de la Economo pentru a alege furnizorul care se potrivește nevoilor și principiilor tale. 

Întrebări frecvente:

Oricât de mult am vrea să folosim doar energie regenerabilă, momentan nu este posibil. Există câteva neajunsuri ale acesteia, printre care:

  • Volatilitatea surselor de energie verde (este greu să prevezi cât și când va bate vântul)

  • Stocarea energiei verde este complicată

  • Investițiile în infrastructura care să o producă sunt semnificative.

Experiența ta de consumator nu se schimbă în niciun fel, indiferent dacă energia care ajunge la tine este verde sau din surse neregenerabile. Ceea ce se schimba este amprenta pe care o lași asupra lumii prin comportamentul tău de consum. 

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo