Logo Economo

Energie solară

Energia solară – Economisește și protejează mediul folosind panourile solare

 

 

Acest serviciu nu este momentan disponibil.

Prima pagina

Faci economie la energie cu panouri solare

 

Energia solară are două mari beneficii: te ajută să faci economie la costurile pe care le implică energia clasică și, totodată, te ajută să protejezi planeta. Tehnologia a avansat mult, astfel încât acum panourile solare pentru casă sunt accesibile pentru tot mai muli români.

 

 

Ce este energia solară

 

În zilele noastre, când tehnologia avansat atât de mult, când faci un proiect pentru energia termică a unei locuințe, sigur iei în calcul și posibilitatea instalării unor panouri solare cu firme specializate. 

Acestea captează energia de la soare, transformând-o apoi în agent care te ajută să îți încălzești casa și apa pe care o folosești.

Energia solară este o resursă regenerabilă și are un randament foarte bun. Există însă încă limitări, care fac necesară utilizarea energiei solare împreună cu surse clasice pentru a satisface necesarul de energie al unei gospodării. Chiar și așa, folosirea energiei solare poate duce la o economie de 30% a cheltuielilor anuale cu energia. 

Pentru a fi sigur că faci economie la energie, consultă calculatorul Economo pentru a vedea ce surse și furnizori ți se potrivesc cel mai bine

 

Funcționarea panourilor solare

 

Când vorbești despre panouri solare, ține cont că acestea pot fi definite de unele firme și ca panouri fotovoltaice. Acestea transformă lumina soarelui în energie electrică pe care o poți folosi în casa ta. Generarea propriei energie solară îți oferă posibilitatea de a reduce atât factura de energie electrică, cât și emisiile de dioxid de carbon.

Panourile solare funcționează folosind celule fotovoltaice mici amplasate între straturi de siliciu. Când lumina zilei lovește celulele, ea elimină electronii, creând un flux de electricitate.

De obicei, sunt montate pe acoperișul casei, dar pot fi montate și pe pereții exteriori. 

Este important că panourile solare nu au nevoie de lumina directă a soarelui pentru a funcționa. Acestea reacţionează la spectrul luminii vizibile. Așadar, dacă este suficient de lumină pentru a vedea, există suficientă lumină pentru ca panourile solare să înceapă să genereze electricitate. Însă, cu cât lumina soarelui este mai puternică, cu atât este mai bine.

Pentru că panourile solare nu funcționează noaptea, achiziția unei baterii pentru a stoca energia solară pentru casă este o idee bună.

 

Panouri solare – avantaje și dezavantaje

 

Energia solară are câteva avantaje evidente, care o fac dorită de tot mai mulți români:

Este mai ieftină: te poate ajuta să economisești până la 70% din costurile lunare cu energia presupuse de utilizarea energiei clasice. Dacă ai o instalație solară bine dimensionată, economiile sunt semnificative. Spre exemplu, pentru o familie de 3-4 persoane, este nevoie de 2 panouri solare și un boiler de 200 l pentru uzul curent.

Te ajută să reduci amprenta de carbon: Panourile solare pentru casă te ajută să reduci consumul de energie electrică din cărbune și gaz, reducând astfel amprenta de carbon.

Este regenerabilă și durabilă: Energia solară este ecologică și inepuizabilă, ceea ce face ca instalațiile solare să reprezinte o investiție pe termen lung.

Ca orice soluție, are și câteva dezavantaje, însă mult reduse comparativ cu lista de avantaje:

Costurile de implementare: instalarea poate fi costisitoare, ceea ce pe mulți îi determină să amâne momentul în care să treacă la consumul de energie solară. Există însă proiecte care susțin finanțarea trecerii la energia solară. 

Sunt locuințe care nu pot folosi energia solară: este nevoie de un acoperiș suficient de mare și care să nu fie umbrit în timpul zilei. Dacă nu respectă aceste criterii, casa ta poate să nu fie potrivită pentru instalațiile de energie solară.

Locația poate fi un impediment: nu doar locuința contează, ci și locația. Dacă ai casa într-o zonă umbrită, în care lumina soarelui este limitată, limitate vor fi și economiile produse de panourile solare. 

Indiferent cum privești lista de avantaje și dezavantaje, energia electrică merită luată în calcul pentru casa ta. În plus, consultă comparatorul de oferte de la Economo pentru a fi sigur că beneficiezi de cele mai bune oferte la energie.

Întrebări frecvente:

În principiu, în toate regiunile țării noastre poți beneficia de avantajele energiei solare. Cel mai bine stau însă Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, vestul si centrul Transilvaniei.

Întreținerea unor panouri solare se face prin simpla lor ștergere cu o cârpă moale și cu un lichid de curățat geamuri. Desigur, există, periodic, verificări care trebuie făcute pentru buna funcționare a instalației. 

Da. Energia solară este ieftină și prietenoasă cu mediul, dar nu este întotdeauna suficientă. Ea trebuie completată și de energie provenită din alte surse, clasice. 

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
0748 877 779
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-51678, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/5065/1997, CUI: 9557790, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK-096.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo