Logo Economo

Electricitate și gaz

Cele mai bune prețuri la energie – Compară ofertele din piața liberă și alege cei mai buni furnizori

 


Acest serviciu nu este momentan disponibil.

 

Prima pagina

Plătește cel mai mic tarif pentru energie

 

Pe rând, piețele de energie s-au liberalizat. Întâi cea de gaz, de la 1 iulie 2020, apoi cea de energie electrică, de la 1 ianuarie 2021. Asta înseamnă că nimic nu te oprește să compari ofertele furnizorilor și să o alegi pe cea mai bună. 

 

Tarifele la energie cresc. Ce pot să fac?

 

Problema creșterii de tarife pentru energie electrică și gaze este una mondială. O multitudine de factori geo-politici au dus la o creștere a prețurilor în întreaga lume. Sunt lucruri independente de noi, pe care nu le putem controla. Putem gestiona însă propriul consum și putem să alegem mereu cele mai bune oferte disponibile.

Din fericire, în România avem de ceva vreme piață liberă concurențială atât pe partea de energie electrică, cât și pe cea de gaze. Asta înseamnă că nu trebuie să rămânem la plata unui tarif uni, reglementat de ANRE - Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Avem libertatea de a cere oferte și de a ne schimba furnizorii de energie ori de câte ori considerăm că plătim mai mult decât ar trebui sau că am putea beneficia de servicii mai bune. 

Așadar, ține de fiecare dintre noi să facem ceva pentru a plăti mai puțin pentru energie. Comparatorul de oferte la energie de laEconomo tocmai asta te ajută să faci: să cauți rapid ofertele disponibile, să decizi dacă trebuie să îți schimbi furnizorul și să o faci prin doar câteva clickuri. 

 

Schimbarea furnizorului de energie. Cum funcționează?

 

Schimbarea furnizorului de energie – fie că vorbim despre energie electrică sau gaz – este un proces gratuit, la care are dreptul orice consumator. 

Verifici: Începe prin a verifica situația ta actuală – cât consumi și cât plătești.

Compari: Intră pe comparatorul de la Economo, introdu datele tale de consum și verifică dacă în piața liberă există oferte mai bune decât cea pe care o ai

Analizezi: Înainte de a lua decizia finală cu privire la schimbarea furnizorului de energie, ia în calcul și elemente precum:

  • Condițiile contractuale actuale – verifică dacă ai vreo clauză de penalitate în cazul rezilierii înainte de expirarea contractului;

  • Tipul de contract pe care vrei să îl închei – cu tarif variabil, cu tarif fix, cu abonament etc.

Acționezi: Sună a ”film de acțiune” dar în realitatea este vorba doar de câteva clickuri date în comparatorul de oferte de la Economo. Apoi ne ocupăm noi de tot și tu nu vei ști că ți s-a schimbat furnizorul decât când vei plăti mai puțin.

 

Date necesare pentru schimbarea furnizorului

 

Schimbarea furnizorului de energie nu implică multă bătaie de cap și nici dosare nesfârșite. 

Ca principiu, fie că vorbim despre energie electrică, fie că vorbim despre gaz, este nevoie de câteva date de baza despre tine, despre locuința ta, obișnuințele de consum și, pentru o acuratețe optimă, este nevoie de ultimele facturi de electricitate și gaz pentru o comparație cât mai exactă a ofertelor actuale. 

 

Procesul de schimbare a furnizorului

 

Procesul în sine de schimbare a furnizorului nu ține de tine și nu îl resimți în niciun fel. Asta pentru că distribuitorul de energie electrică sau gaz nu se schimbă. 

De când ai decis schimbarea furnizorului, durează aproximativ 21 de zile până la realizarea trecerii efective de la unul la altul. 

În tot acest timp, fluxul de energie nu este perturbat în niciun fel și tu nu vei simți când se face trecerea decât prin faptul că vei plăti mai puțin, spre un alt furnizor. 

Întrebări frecvente:

Nu te costă nimic. Este dreptul tău să o faci. Și nu te costă nimic nici să folosești comparatorul de oferte la energie de la Economo. Este gratuit și rapid de folosit și prin câteva clickuri ai făcut deja schimbările. 

Poți și este chiar indicat. Odată intrat pe Economo.ro poți urma ambele fluxuri de comparare de oferte. Ai deja la îndemână datele necesare, ești conectat la subiect, așa ca totul devine o economie de timp pentru un obiectiv comun – scăderea facturilor la energie. 

Deși tarifele din piața concurențială nu sunt reglementate de ANRE, piața în sine este supravegheată. În cazul puțin probabil în care s-ar întâmpla așa ceva furnizarea de energie nu va fi sistată. Vei fi repartizat la un alt furnizor până în momentul în care vei alege cu cine vrei să continui. Desigur, în spate, procesul poate fi mai complicat, dar esențial este să știi că nu trebuie să verifici periodic ”ce face” furnizorul tău de energie.

Dacă din punct de vedere al ofertelor pentru gaz si energie electrică ai făcut tot ce ținea de tine pentru a te asigura că ai cele mai bune prețuri, nu rămâne decât să ai grija la consum:

  • Folosește contoarele inteligente pentru a fi mereu conștient de cât consumi;

  • Verifică dacă nu ai putea să te simți bine chiar și cu un grad sau 2 mai puțin în casă;

  • Nu lăsa consumatorii de energie să funcționeze inutil;

  • Când pleci de acasă ai grijă să oprești toți consumatorii care nu sunt de maximă necesitate;

  • Spălatul rufelor, al vaselor...sigur te poți organiza mai bine cu ele pentru un consum optim;

  • Schimbă becurile cu unele de ultimă generație, cu un consum minim;

  • Poate e timpul pentru altă centrală si alte electrocasnice pe care să le alegi în funcție de cât consumă.

Nu te simți jenat că faci economie chiar și la cele mai mici detalii din viața ta zilnică. Economia de energie electrică face bine atât bugetului tău, cât și planetei. 

Logo Economo
E-mail de contact
info@economo.ro
Telefon asistență
031 005 50 05
Economo.ro - este denumirea comercială a site-ului de intermediere în asigurări, utilități de gaz, energie, comunicații și TV marcă a Aggregation Insurance asistent în brokeraj SRL (AGGI) cu sediul în București, sector 1, Calea Floreasca nr.169A, corp A. Înregistrată la Registrul Comerțului J40/19691/2021 și având cod unic de înregistrare 45207767.

AGGI este înregistrată în Registrul Intermediarilor secundari cu codul RAJ-530881, în calitate de asistent în brokeraj al S.C. SAFETY BROKER DE ASIGURARE S.A având număr de înregistrare la Registrul Comerțului nr. J40/6184/2005, CUI: 17437817, fiind înregistrată în Registrul Brokerilor de Asigurare (registrul Intermediarilor principali) cu codul RBK 293/2005.
SSL encryption logo
Logo Economo

©2024 Economo