Logo Economo

Oferte date cartele preplătite

Tot ce vrei să știi despre cartelele pre-plătite – bucură-te de flexibilitate cu servicii oferite prin cartela pre-plătită

 

 

Acest serviciu nu este momentan disponibil.

Prima pagina

Cumpără sau încarcă o cartelă pre-plătită

 

Pentru cei care folosesc telefonul mobil moderat și care nu vor să depindă printr-un abonament de un furnizor sau altul, cartelele pre-plătite sunt cea mai bună soluție. Știi exact cantitatea de date și numărul de minute pentru care plătești și perioada pe care o ai la dispoziție să le consumi. 

 

 

Cartela pre-plătită

 

O cartelă pre-plătită este cea mai simplă formă de a accesa servicii de telefonie mobilă și internet fără a încheia un abonament cu un furnizor din piață. 

Cumperi o cartelă care ale alocat un număr de telefon și prin ea ai acces la un pachet de servicii pre-plătite, în funcție de alegerea ta. Acestea sunt:

  • Minute de convorbiri naționale și internaționale;

  • Mesaje naționale și internaționale;

  • Pachet de date mobile pentru internet național și internațional.

O cartelă pre-plătită nu îți oferă cele mai bune tarife pentru convorbiri și internet, dar vine cu avantajul flexibilității, care pentru mulți este mai important.

Inițial, pentru cartele pre-plătite optau cei care nu foloseau foarte mult telefonul mobil. Lucrurile s-au mai schimbat însă și exista acum cartele pre-plătite cu servicii cel puțin comparabile cu cele ale unui abonament.

Ca să te convingi, poți verifica în comparatorul de oferte de la Economo.

 

Cartela pre-plătită: avantaje și dezavantaje

 

+ Flexibilitatea: Așa cum menționam, principalul avantaj al utilizării unei cartele pre-plătite este mobilitatea pe care ți-o oferă.

-Imprevizibilitatea: Flexibilitatea poate deveni destul de repede un dezavantaj dacă se transformă în imprevizibilitate. De la o lună la alta, poți descoperi că anumite extra-opțiuni pe care le foloseai nu mai sunt disponibile. În plus, trebuie să ai mereu grijă să îți încarci creditul înainte ca opțiunile tale să expire și să le pierzi. Acest lucru se poate rezolva cu setarea unei plăți recurente din cardul tău bancar.

+Prețul: Nimic nu îți oferă un control mai bun asupra serviciilor folosite și a prețului aferent lor precum o cartelă pre-plătită. Știi cât și pentru ce plătești și poți să te limitezi la asta dacă așa vrei.

-Tarife mai mari: Dacă depășești serviciile pre-plătite, tariful pentru convorbiri și internet va fi mai mare decât în cazul celor pe care le are un client cu abonament

+Pachetul de beneficii: O analiză rapidă făcută prin comparatorul Economo, îți poate arăta că la cumpărarea unei cartele pre-plătite poți primi servicii mai bune decât primești pentru un abonament de aceeași valoare.

-Servicii adiacente: dacă ești genul care plătește parcarea, taxa de pod, biletul de transport în comun cu SMS, este posibil să ai surprize neplăcute dacă ți se consumă creditul când îți este lumea mai dragă.

 

Furnizori de cartele pre-plătite

 

În principiu, toți furnizorii de servicii de telefonie mobilă oferă atât abonamente, cât și cartele pre-plătite. 

VODAFONE, ORANGE, DIGI au oferte pentru cartele de la 4 euro. 

La un astfel de preț, poți să ai internet de 60GB, 2000 de minute naționale și SMSuri, precum și beneficii suplimentare de tipul: roaming, minute gratuite către Spania și Italia, internet nelimitat pentru aplicații precum WhatsApp, TikTok și Facebook.  

 

Reîncărcarea unei cartele pre-plătite

 

Este foarte simplu să încarci o cartelă pre-plătită. Mai greu este să nu uiți să o faci. După cum va spuneam însă mai sus, chiar și acest aspect se poate rezolva cu setarea unei plăți recurente către furnizorul de telefonie mobilă.

Poți încărca oricând cartela ta sau chiar a altcuiva cu un anumit credit ales de tine sau cu contra-valoarea anumitor pachete de servicii pentru care optezi.

Întrebări frecvente:

În primul rând, trebuie să verifici prin comparatorul de pe Economo să vezi dacă serviciile oferite printr-o cartelă pre-plătită sunt mai bune decât cele pe care le ai tu acum prin abonament. 

Dacă sunt, merită înainte de a decide să renunți la abonament, să dai un telefon la furnizorul tău și să întrebi dacă nu poți primi pe abonament o ofertă mai bună decât cea a unei cartele pre-plătite.
 

Da, dar verifică să ai activată opțiunea Roaming și să ai credit suficient încărcat și perioada de valabilitate a creditului să nu expire cât ești plecat. În țări din afara UE este preferabil să iei o cartela pre-plătită locală. Vei avea tarife mult mai mici la internet și nu numai. 

Da. Portabilitatea numărului de telefon se aplică și în cazul în care vrei să treci de la abonament la serviciile unei cartele pre-plătite. Pierderea numărului de telefon pe care îl ai nu este un risc.