Logo Economo

Opțiune răspundere civilă

O poți încheia odată cu asigurarea de locuință, cu protecție pentru întreaga familie.

 


Acest serviciu nu este momentan disponibil.

 

Prima pagina

Asigurare de răspundere civilă față de terți, inclusă în asigurarea de locuință

 

La achiziția unei asigurări de locuință, ai adesea incluse în preț și alte clauze și asigurări suplimentare. Una dintre aceasta este asigurarea de răspundere civilă față de terți. 

 

Rolul pe care îl are o asigurare de răspundere civilă

 

O asigurare de răspundere civilă inclusă în polițele de asigurare de locuință este diferită de asigurarea de răspundere profesională. Această poliță te despăgubește în situațiile din viața ta privată în care poți aduce prejudicii altora. 

 

 

Astfel de situații pot fi...

 

Spre exemplu, când locuiești la bloc, este ușor ca în diverse situații să produci prejudicii vecinilor:

  • Poate provoci o inundație
  • Poate provoci un incendiu care afectează și vecinii
  • Poate renovezi locuința și afectezi în vreo formă și apartamentul vecinului 

Situații pot fi multe, dar să faci scenarii nu te ajută. Ceea ce te ajută cu adevărat este să știi că ești asigurat și nu trebuie să îți bați capul cu griji de tipul acesta. 

Dacă închei o asigurare de locuință prin Economo, poți alege una care include și o asigurare de răspundere civilă față de terți. 

 

 

Riscurile pe care le acoperă o asigurare de răspundere civilă

 

Această componentă inclusă în același preț la o asigurare de locuință acoperă răspunderea ta civilă față de terți precum -vecini, vizitatori, trecători și nu numai. Prin acțiunile tale, le poți provoca vătămări, pagube ale bunurilor și, în unele cazuri grave, chiar deces. 

 

 

Familia și animalele de companie

 

Mai mult decât atât, dacă tu, ca proprietar, ai o asigurare de răspundere civilă, aceasta acoperă și faptele produse de familia ta (soț, soție, copii) sau de animalele de companie, în cazul în care acestea aduc prejudicii unor terțe părți. 

Dacă ai un copil care face năzbâtii în fiecare zi sau un cățel pe care îl controlezi cu greu, parcă ai vrea să știi că ai o astfel de asigurare. 

 

 

Proprietar vs. chiriaș

 

Opțional, poți include în acoperire și asigurarea de răspundere civilă față de chiriaș (dacă ai o proprietate pe care ai dat-o spre închiriere) sau asigurarea de răspundere civilă față de proprietar (dacă ești chiriaș și vrei să fii sigur că nu plătești eventuale daune produse locuinței pe care ai închiriat-o). Așa mențineți bunele relații.

Asigurarea de răspundere civilă profesională este singura formă de acoperire care nu se poate asocia unei asigurări de locuință.

 

 

Pentru ce primești despăgubire printr-o asigurare de răspundere civilă și pentru ce nu primești

 

Asigurarea de răspundere civilă te despăgubește pentru pagube materiale produse terților, pentru vătămări sau chiar deces. De asemenea, te despăgubește pentru cheltuielile de judecată pe care le-ai suportat dacă ai ajuns într-o asemenea situație.

Nu se despăgubesc însă în baza acestei polițe prejudicii pe care le-ai suferit tu, locuința ta sau bunurile tale. Este, așa cum îi spune și numele, o asigurare pentru prejudicii produse față de terți. 

Întrebări frecvente:

Da. Primești despăgubiri și pentru daune produse în urma actelor tale, ale familiei sau ale animalelor de companie, chiar dacă evenimentul nu are loc pe proprietatea ta. 

Clauzele diferă de la o asigurare la alta, dar, de regulă, este menționată o limită a valorii despăgubirii care îți poate fi acordată în baza acestei asigurări.

Asigurarea de răspundere civilă nu acoperă pagubele produse membrilor familiei – definiți drept persoane care locuiesc la aceeași adresă cu asiguratul.