Logo Economo

asigurare CASCO

Calculează cea mai bună ofertă de asigurare CASCO pentru mașina ta

 


Acest serviciu nu este momentan disponibil.

 

Prima pagina

Calculator online pentru polița CASCO

 

Dacă la polița RCA totul merge rapid, pentru că este o poliță obligatorie, care nu necesită o procedură elaborare pentru încheiere, la CASCO procesul este ceva mai laborios. De altfel, aceasta este o poliță foarte importantă, care te poate scuti de cheltuieli semnificative.

 

Ce este asigurarea CASCO


În cei mai simpli termeni, o asigurare CASCO este cea pe care o faci pentru despăgubirea daunelor produse mașinii tale în caz de accident.

 

 

CASCO vs. RCA

 

Spre deosebire de polița RCA, pe care o închei pentru a-l despăgubi pe cel căruia i-ai produs pagube, asigurarea CASCO este pentru tine.

O poliță CASCO nu este obligatorie, așa cum este polița RCA (cu excepția situațiilor în care vehiculul este în leasing și o asigurare facultativă este impusă de unitatea de leasing), dar este recomandată.

Poți să obții o asigurare CASCO rapid chiar online prin calculatorul Economo.

Doar o poliță de asigurare auto facultativă te acoperă pentru orice fel de daune produse mașinii tale, chiar și când nu ești lângă ea – căderi de corpuri, vandalism etc.

 

 

Valoarea asigurată prin polița CASCO

 

Când ceri o ofertă, nu te interesa doar de preț, ci și de valoarea asigurată. Aceea este suma pe care o vei primi în cazul unei daune totale.

Calculul acestei valori pleacă de la valoarea de nou a vehiculului și scade odată cu uzura acestuia.

 

Daunele acoperite de o asigurare CASCO

 

Un alt aspect la care trebuie să fii atent când închei o asigurare, în afară de cât costă, îl reprezintă riscuri acoperite și, desigur, excluderi.

De regulă, o poliță CASCO acoperă o serie de riscuri de tipul:

 1. avarii parțiale sau totale (ciocniri, loviri, zgârieturi);

 2. furt parțial sau total;

 3. fenomene atmosferice (furtună sau grindină);

 4. acte de vandalism.

Poți opta pentru o poliță Full CASCO (fii atent că și acesta are excepții de care trebuie să știi) sau poți opta pentru polițe mai ieftine, customizate, care te protejează împotriva acelor riscuri la care tu consideri că ești cel mai expus.

 

Cum obții o ofertă de CASCO online ieftin și rapid

 

Calculatorul pus la dispoziție de Economo îți permite să afli online care este cea mai bună ofertă CASCO pentru mașina ta și cât costă să o și achiziționezi.

Este nevoie să introduci o serie de date referitoare la tine, la mașina ta și la preferințele referitoare la riscuri asigurate, includerea unei franșize sau nu etc.

Poți face o simulare online a unei oferte potrivite pentru tine și mașina pe care o conduci, luând în calcul tot ce este important pentru tine.

 

CASCO ieftin cu franșiză sau fără franșiză

 

Să iau un CASCO cu franșiză sau fără franșiză? Auzim des această întrebare. Răspunsul este simplu: depinde ce contează mai mult pentru tine.

 1. Dacă vrei un CASCO ieftin, optează pentru o franșiză cât mai mare (poate fi de până la 500 EUR/eveniment sau 10% din valoarea vehiculului în caz de daună totală). Asta înseamnă că poți plăti mai puțin pentru poliță, dar, în cazul unui eveniment, este nevoie să plătești și tu partea convenită prin franșiză pentru a-ți primi despăgubirea.

 2. Dacă vrei să știi că, orice s-ar întâmpla, nu este nevoie să plătești nimic pentru o eventuală daună auto – parțială sau totală – atunci optezi pentru varianta fără franșiză, asumându-ți că plătești mai mult pentru polița de asigurare.

Îți recomandăm să intri pe calculatorul CASCO de pe Economo și să faci o simulare de ofertă CASCO online pentru a vedea cât costă o asigurare cu franșiză și una fără franșiză.

Întrebări frecvente:

Asiguratorii ofertează de regulă pentru mașini de 10 ani, maxim 15 ani, în situații speciale. Exista companii care au creat produse speciale pentru mașini mai vechi de 10 ani, cu prețuri mai mici, dar și cu o limitare a riscurilor acoperite. 

Există un prag sub care, când scade suma asigurată, protecția ei printr-o poliță CASCO nu mai este justificată.

Când intri în calculatorul CASCO de la Economo, completezi o serie de date pe baza cărora ți se calculează valoarea primei de asigurare. Sunt elemente care pot duce la creșterea sau scăderea prețului. Spre exemplu:

 • Vârsta șoferului;

 • Vechimea autovehiculului;

 • Cere ofertă CASCO la pachet cu oferta RCA sau nu?

 • Este persoană fizică sau juridică?

 • Este conducător unic al mașinii sau nu?

 • Are sau nu copii minori;

 • Plătește integral sau în rate;

 • Are sisteme de securitate instalate pe mașină? (Exp: alarmă)

Dacă accesezi calculatorul Economo pentru CASCO, tot procesul de solicitare a calculului unei oferte pentru o poliță auto facultativă durează câteva minute și trebuie să ai la îndemână date de tipul: număr de înmatriculare, serie de șasiu, tipul automobilului și al combustibilului, marca, tipul caroseriei, transmisia, culoarea, seria CIV, anul fabricației și specificațiile tehnice.

Mai sunt necesare câteva date despre tine, ca șofer și opțiunile tale cu privire la acoperirea pe care o dorești de la asigurare.